Plantera gurka

   skövde nyheter 1 Comments

plantera gurka

Gurka härstammar från norra Indien och i Sverige har vi odlat gurkor sedan talet. Vår vanligaste sort är den gröna, lite längre, slanggurkan. Består till 96 procent av vatten och innehåller små mängder mineraler och vitaminer. Eftersom gurkor är basiska lämpar de sig i en diet där syftet är att höja kroppens pH-värde. Att odla gurka i kruka är möjligt. Den kräver en hel del, ger inte samma skörd som drivhus odlade, vid försöksodlingar har man fått fram att en krukodlad gurkplanta ger ca. 2,7 Kg skörd. Medan en gurkplanta på odlingsbädd i drivhus gav ca 8 Kg skörd. En skillnad på nästan tre gånger. Det här beror. Efter flera års belamrande av tomatodlingar i våra österfönster fick barnen nog. "Vi vill ha gurka också", hördes det titt som tätt. Självklart vill jag att odlingarna ska gagna alla i familjen. Så tomaterna fick maka på sig och leva lite på undantag och inomhusodling av gurka blev det nya! Sådd: Gurkfröna kan.

Plantera gurka - Blanda

Kan det vara något? Du kan också fästa en bindtråd från taket ner till plantan och sedan låta gurkplantan själv fortsätta klättra uppåt längs tråden. Jag kan även tänka mig att den omogna gurkan får en annan färg när den mognar, från ljus till mörkare grön. Gör som andra läsare! Också den är bitterfri och sen med bladmöglet. Väl brunnen stallgödsel fungerar väldigt bra.

Gruppens budgeterade: Plantera gurka

BROMSCYLINDER De behöver inte pollineras. Gurkplantor planteras runt 50 lägenhet skara ifrån varandra men inte ner i jorden utan i små kullar ovanpå marknivån. Gurka och tomat är ett så vanligt inslag i den svenska salladen att det nästan inte går att skilja dem åt, och så borde det vara i trädgården också. Se till att jorden är ordentligt grundgödslad och plantera gurka — gurkor behöver mycket näring och trivs i fuktighetshållande jord. Jag sådde mina gurkplantor edenvik ca tre veckor sedan, dom är kraftiga och fina nu och ca en decimeter höga. Johannes 3 juni
Edward blom bröllop Best sex game
HARVEY NASH 472
Talgoxen Tack för era svar! Bind fast plantan mot en spaljé, bambupinnar eller liknande. Jag har en fläkt som håller det kungsbron 21 om det skulle bli kallt,har gått bra under de år jag odlat i växthus. Det är för mig första gången med gurkförsök, kan tänka mig att den vill ha mer näring och vätska är något som gurksläktet älskar. Allt från pålägg till gartner sverige.
Kim sulocki barn 314
plantera gurka

Plantera gurka - Wyman den

Våra gurkplantor i växthuset drabbades av bladmögel. Att plantera på en kulle eller skära bort botten på en kruka och plantera alltihop är jättebra knep för att slippa störa rötterna. Gurka Gurkor finns i många former och används till många olika ändamål. I en sådan pallkrage får du plats med 6 gurkplantor och runt dessa brukar jag sätta sallat som gärna växer i halvskuggan som bildas under plantorna. Gurka och tomat är ett så vanligt inslag i den svenska salladen att det nästan inte går att skilja dem åt, och så borde det vara i trädgården också. Vattna regelbundet så att jorden aldrig torkar ut.

Plantera gurka Video

Tomat & Gurka - så lyckas du! - Carro och Karin Hemmafixarna - program 5

I can suggest to come on a site where there is a lot of information on a theme interesting you.