Ecce homo

   nyheter i dag 1 Comments

ecce homo

Nästan 15 år efter första debattvågen, är Elisabeth Ohlson Wallins fotoutställning Ecce Homo återigen i centrum. Nu är det serbiska nationalister som vill stoppa Pridefestivalen i Belgrad eftersom utställningen är planerad att öppna festivalen. Vi har tittat närmare på homofobi, hatbrott och debatten kring. Ecce Homo uppfattades av många som kontroversiell, och väckte starka och känsloladdade reaktioner, både positiva och negativa. Fotografierna är alla kopplade till bibelcitat och föreställer, i tur och ordning: Bebådelsen Luk –31, Krubban Luk , Jesu dop Luk –22, Veropet Luk , Intåget i Jerusalem Luk  ‎Hård debatt · ‎Debatt i kyrka och riksdag · ‎Efterspel · ‎Anmärkningar. ”Elisabeth Ohlson Wallins fotoutställning, Ecce Homo, är inte (heller) stor konst eller uppnår konstnärlig höjd. Tvärtom blir fotografierna av några personer som vill visa sig nakna i ett badhus banala”, skriver teologen Anders Gerdmar, där han både kritiserar utställningen men också efterlyser ledare i.

Ecce homo - ven bra

Även de övriga bilderna ansågs vara sexuellt laddade, ofta med hänvisning till att de visade homosexuella miljöer. Språk English Redigera länkar. På Söder i Stockholm. Först och främst kan man fråga sig om Wallin hade vågat avbilda Muhammed på samma sätt. Kyrkor är inte ägnade till utställningslokaler. Det finns flera stora problem med detta. ecce homo

Ecce homo - orsakerna

Det är Elisabeth Ohlson Wallins fotoutställning Ecce Homo som ska visas i samband med Springpride i Eskilstuna, och man öppnar Eskilstuna Klosters kyrka för evenemanget. Först och främst kan man fråga sig om Wallin hade vågat avbilda Muhammed på samma sätt. Men faktum är att hon till och med skrämde upp påven i Rom. Inga av de fyra anmälningar som gjordes mot henne renderade dock någon åtgärd från domkapitlet. I den svenska översättningen står det: